Genomförande
a) Vid kommande livsmedelsupphandling (2019) ska Upphandlingsmyndighetens kriterier för djuromsorg, ekologiska livsmedel/KRAV m m i möjligaste mån nyttjas. Livsmedelsupphandlingen ska delas upp i mindre produktgrupper med syfte att mindre företag ska lämna anbud. Upphandlingsenheten ska omvärldsbevaka möjligheten att ställa konkreta upphandlingskrav på närodlat och svenskt samt andra kvalitetskrav som förekommer vid livsmedelsupphandlingar
b) Kostcheferna ska sträva efter att göra inköp av ekologiska och närproducerade varor i så stor utsträckning som möjligt. Kostcheferna ska också sträva efter att planera kosten så att maten som serveras följer säsongen.
Uppföljning
G: Livsmedelsupphandlingen är utförd där miljökraven ovan har ställts. Kostcheferna ökar andelen ekologisk mat och arbetar aktivt och kontinuerligt med att servera närproducerat och säsongsbetonat.
H: Arbetet med att planera livsmedelsupphandling är igång. Arbetet med att servera ekologiskt, närproducerat och säsongsbetonat har påbörjats.
P: Arbetet med att servera ekologisk, närproducerat och säsongsbetonat har påbörjats.