MiljöbarometernMiljöbarometern

Startsida / Kommunens egna miljöarbete / Kommunikation och beteendeförändring / Utveckla och marknadsföra bibliotekets miljöhörnor
Åtgärd SE.9.2.4

Utveckla och marknadsföra bibliotekets miljöhörnor

Miljöhörnorna på Vaggeryds och Skillingaryds bibliotek ska fortsätta att utvecklas och vara en naturlig plats för utställning och informationsspridning. Syftet med miljöhörnan är att informera besökare och sprida kunskap om miljöfrågor. Målet är att utveckla miljöhörnorna till att blir en naturlig utställningsplats för fler av kommunens verksamheter, t ex förskola, skola, Remida och andra verksamheter som vill informera om sina verksamheters miljöarbete.

Genomförande
Arbetsgruppen ska fortsätta att utveckla och marknadsföra miljöhörnorna med olika miljöteman. Arbetsgruppen ska verka för att fler verksamheter vill visa sitt miljöarbete i miljöhörnorna.

Uppföljning
De aktiviteter och teman som årligen utförs redovisas i den årliga miljöredovisningen.

Resultat

Under 2018 har vi haft fyra teman i Miljöhörnan:

  • Solceller/solenergi
  • Earth Hour-inspirerat tema
  • Natur i Vaggeryds kommun
  • Återbruk

Det är svårt att uppskatta, då inga mätningar görs, men återbrukstemat verkar ha lockat flest besökare till Miljöhörnan.

Vi har installerat en mossvägg till Miljöhörnan i Vaggeryds bibliotek samt köpt en grön fåtölj, för att göra Miljöhörnan mer inbjudande och trivsam. Miljöhyllan vid Skillingaryds bibliotek har monterats ned under senhösten pga målningsarbeten i biblioteket. Den kommer att få annan placering under 2019.

Uppdaterad: 2019-03-12
Ansvarig organisation
  • Kultur- och fritidsnämnden