MiljöbarometernMiljöbarometern

Startsida / Kommunens egna miljöarbete / Kommunikation och beteendeförändring / Informera hyresgästerna om vardagliga miljö- och energitips
Åtgärd SE.9.2.5

Informera hyresgästerna om vardagliga miljö- och energitips

VSBo har i sitt bestånd över 1 000 lägenheter vilket resulterar i att VSBo:s hyresgäster tillsammans kan göra skillnad och minska miljöpåverkan. Genom att förbättra information och också föregå med gott exempel kan VSBo bidra till en mer hållbar utveckling.

Genomförande
VSBo ska informera sina hyresgäster om konkreta miljö- och energispartips. Detta kan bl a ske i informationsmappen som delas ut vid inflyttning och i det s k infobladet som delad ut till alla hyresgäster ca 4 gånger per år. Miljöbudskap kan även spridas via hemsidan eller när VSBo deltar i specifika projekt. VSBo kan också delta på aktiviteter som Earth hour, Klimatveckan, Vaggerydsdagen och Skillingaryds marknad.

Uppföljning
VSBo rapporterar årligen vilka miljö- och energitips och information de har spridit och i vilka kanaler.

Resultat

I samband med att ny hyresgäst kvitterar ut nycklar delas det ut ett set med sorteringskassar till hyresgästen. Ett sätt att försöka få hyresgästerna att sortera skräp och sopor på rätt sätt. I info-bladet som gick ut i september informerades om hur man som hyresgäst bör göra för att få ett bra inomhusklimat när den kalla årstiden närmar sig.

Uppdaterad: 2019-03-12
Ansvarig organisation
  • VSBo